Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

5

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę. Cebule drobno. Do szybkowara wlać oliwę , dodać mięso i obsmażyć mięso, dodać cebule, zeszklić. Dodać ziele angielskie i listek laurowy, paprykę, do smaku pieprz. Zalać woda dodać bulionetke. Zakryć szybkowar i gotować od "pyknięcia" 30 minut..

Krok 2

Szybkowar po zejściu podciśnienia otworzyć, dodać marchewki i różyczki kalafiora, uzupełnić ilość zupy woda. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku delikatem i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa gulaszowa z zielonym kalafiorem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej