Zupa kminkowa z grzankami - przepis: krem | Przepisy.pl pixel

Zupa kminkowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

5 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa i kości oczyścić, dodać kminek i ugotuj wywar (z 1,5 l wody) z dodatkiem Bulionu na wędzonym boczku Knorr.

Krok 2

Na rozgrzane masło dodaj mąkę i przygotuj jasnozłota zasmażkę.

Krok 3

Dolewaj zimnego wywaru aż do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj z częścią gorącego wywaru a następnie połącz z resztą. Zupę kminkową podawaj z grzankami lub kluseczkami kładzionymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa kminkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej