Zupa indyjska z kurczakiem i curry - przepis na zupę | Przepisy.pl pixel

Indyjska zupa z curry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 litry

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę wlej do garnka, doprowadź do wrzenia, wrzuć piersi, włoszczyznę, 1 pokrojoną cebulę i kostkę bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Ugotuj bulion i mięso. Kurczaka rozdrobnij w dłoniach, cebulę i włoszczyznę wyciągnij i wyrzuć, a kiedy bulion się ochłodzi - zdejmij z wierzchu tłuszcz i przecedź bulion. Drugą cebulę posiekaj, a jabłka pokrój na kostki. Na rozgrzane masło wrzuć cebulę i zeszklij, po czym dorzuć jabłka i duś przez chwilę. Dodaj mąkę i wszystkie przyprawy i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Teraz wlej przecedzony bulion i gotuj przez ok. 15 minut. Wrzuć kurczaka i pogotuj jeszcze przez 5 minut, a następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Podgrzej 2 minuty i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjska zupa z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej