
Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
3 sztuki
1 litr
5 dekagramów
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Krok 2
Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Krok 3
Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Krok 4
Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej