Zupa czosnkowa kastylijska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa kastylijska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
328 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

141 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

3 sztuki

1 litr

5 dekagramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 2

Krok 3

Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 3

Krok 4

Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej