
Składniki
5 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.5 pęczka
3 łyżki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 kilograma
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory pokrój w krążki, sałatę w paski, a szpinak na mniejsze kawałki. Groszek ugotuj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż pora. Gdy będzie miękki, dodaj szpinak i sałatę. Smaż przez kilka minut.
Krok 3
Włóż wszystko do rosołu, dodaj ugotowany groszek i razem podgotuj, dopraw miętą , solą, pieprzem i gałką. Przed podaniem posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej