Pathia z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pathia z krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

300 mililitrów

50 gramów

25 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

225 gramów

40 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Pathia z krewetek - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Pathia z krewetek - Krok 2

Krok 3

Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Pathia z krewetek - Krok 3

Krok 4

Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Pathia z krewetek - Krok 4

Krok 5

Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Pathia z krewetek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pathia z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pathia z krewetekPathia z krewetek

Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.