
Składniki
450 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
300 mililitrów
50 gramów
25 gramów
100 gramów
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
225 gramów
40 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść krewetki, umyj, osusz. Następnie zamarynuj w niewielkiej ilości oleju oraz przyprawie Knorr.

Krok 2
Cebule pokrój w cienkie plastry i usmaż na złoto na tłuszczu.

Krok 3
Dodaj wiórki kokosowe i mocno je zarumień, cały czas mieszając.

Krok 4
Dodaj chili, paprykę, pokruszony cynamon, liście laurowe, garam masalę, posiekany imbir, koncentrat pomidorowy i jogurt. Dobrze wymieszaj i dolej 100 mililitrów wody.

Krok 5
Kiedy sos się zagotuje, wrzuć krewetki i duś pod przykryciem przez 15-25 minut, w zależności od ich wielkości. Jeżeli potrawa jest zbyt płynna, odparuj wodę, aby sos stał się gęsty. Podawaj na ciepło z ryżem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej