Swojski cebulowy filecik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Swojski cebulowy filecik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

3 sztuki

null

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, osusz, natrzyj pieprzem i solą. Odłóż na kilka minut w chłodne miejsce.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w drobniutką kosteczkę.

Krok 3

Wymieszaj z surowymi jajkami i mąką, dopraw do smaku.

Krok 4

Obtocz ryby w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Swojski cebulowy filecik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej