Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

30

heart
539 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

559 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżeczka

150 gramów

50 gramów

80 mililitrów

200 mililitrów

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 1

Krok 2

Mięso podlej 500 ml zimnej wody. Zagotuj i zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy i gotuj na wolnym ogniu około 20 minut.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 2

Krok 3

Potrawę zapraw śmietaną, dodaj posiekany koperek, musztardę i Bulionetkę drobiową Knorr do smaku. Wszystko razem gotuj jeszcze 2-3 minuty.

Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - Krok 3
4

Opinie o przepisie

  • Ala

    Ala , 20.01.2023

    W którym miejscu dodajemy musztardę ? Przepis niedoprecyzowany

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Eryk Górski

    Eryk Górski , 07.05.2019

    Przepis jest dobry, ale poprzez przyprawy "zabija" się koperek przez co nie było go w ogóle czuć.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Kędzior

    Daria Kędzior , 24.01.2016

    Było bardzo dobre tylko to mięso twarde trochę ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsne kulki z indyka w koperkowym sosieMięsne kulki z indyka w koperkowym sosie

Mięso przełóż do miski, dodaj Delikat, czarny mielony pieprz i pokrojonego w kostkę ogórka. Całość dokładnie wymieszaj i uformuj kulki. Następnie obtocz je w mące i obsmaż w garnku na dobrze rozgrzanym tłuszczu.