Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
146 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

222 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 kilogram

1 opakowanie

80 gramów

3 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 sztuka

5 łyżek

1 pęczek

300 mililitrów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj jajko oraz połowę posiekanej i przesmażonej cebuli. Połącz dokładnie wszystkie składniki.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

Z mięsa formuj kulki. Do środka włóż fetę i posiekaną bazylię.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Zagotuj śmietanę w rondlu i dodaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj je w kulki. Każdą rozpłaszcz na dłoni, a na jej środku ułóż kulkę mięsa i sklejaj. Pyzy wkładaj do gotującej się wody i po wypłynięciu gotuj 5 minut. Podawaj polane sosem serowym i dekoruj resztą bazylii.

Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pyzy z mięsem i fetą w sosie serowymPyzy z mięsem i fetą w sosie serowym

Ziemniaki ugotuj i przepuść przez praskę lub utłucz na gładką masę. Dodaj 2 jajka, mąkę i zagnieć ciasto. W razie potrzeby dodaj trochę mąki.