
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
125 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj z 125 ml wody i odstaw.
Krok 2
Filety rybne zmiel w maszynce na drobnych oczkach.
Krok 3
Cebulę posiekaj drobno i zeszklij na oliwie. Pieczarki pokrój w cienkie plastry i smaż z cebulą. Następnie dodaj marchewkę oraz kawałki selera. Całość dopraw delikatnie do smaku.
Krok 4
W misce wymieszaj rybę z warzywami. Dodaj przygotowany Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Przygotuj formę keksówkę. Na blacie rozłóż płat ciasta francuskiego, a następnie nałóż na środek rybny farsz i uformuj go w prostokąt wielkości podstawy formy do pieczenia.
Krok 6
Wierzch pieczeni zakryj pozostałym po bokach ciastem. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i przełóż do formy. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 35 minut. Podawaj ze śmietanowym sosem z kilkoma kroplami soku z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczeń rybna
Pieczeń to popularne danie, które możesz podać w oryginalny sposób. Wystarczy, że standardowo używane mięso zastąpisz filetem z białej ryby, np. z dorsza bałtyckiego, mintaja, morszczuka czy miruny. Potrawę podasz zarówno na ciepło, jak i na zimno, dlatego jest dobrą propozycją nie tylko na rodzinny obiad, ale również drugie śniadanie, które zabierzesz ze sobą do szkoły lub pracy. Filety rybne dokładnie rozdrób — zmiel w maszynce albo zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Warzywa pokrój na małe kawałki i zeszklij na oliwie. Poza cebulą, pieczarkami, marchewką i łodygą selera możesz wykorzystać także pomidorki koktajlowe i czerwoną paprykę. Rybę wymieszaj z warzywami i przyprawą do kotletów mielonych. Jeśli chcesz, dodaj również natkę pietruszki i kilka kropel soku z cytryny, które podkreślą smak potrawy. Farsz nałóż na płat ciasta francuskiego i równomiernie rozprowadź. Całość ostrożnie przenieś do formy keksówki. Wierzch przykryj pozostałym ciastem, posmaruj roztrzepanym jajkiem, a następnie upiecz w piekarniku. Smacznego!