
Składniki
1 sztuka
null
2 łyżki
null
null
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię obierz cienko i potnij w małą kostkę.
Krok 2
Czosnek posiekaj.
Krok 3
Warzywa podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, oprósz solą i duś na małym ogniu, do chwili gdy składniki zmiękną.
Krok 4
Zestaw z ognia, zmiksuj i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej