Hiszpańska salsa wegetariańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska salsa wegetariańska

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kosteczkę.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 1

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, oliwą i sokiem z cytryny.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj wszystkie składniki salsy z sosem, dodaj posiekaną bazylię i wstaw do lodówki na 30 minut. Salsę można podawać jako dodatek do obiadu lub jako samodzielne lekkie danie, na przykład na kolację.

Hiszpańska salsa wegetariańska - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Zrobię sobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska salsa wegetariańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Hiszpańska salsa wegetariańskaHiszpańska salsa wegetariańska

Kuchnia hiszpańska łączy w sobie m.in. wyraziste smaki świeżych warzyw oraz aromatyczne przyprawy. Proponowana w tym przepisie sałatka będzie świetnym sposobem na przekąskę między posiłkami, ale sprawdzi się również jako składnik głównego dania. Skompletuj świeże warzywa i rozpocznij przygotowywanie hiszpańskiej salsy wegetariańskiej. Od czego zacząć? Wszystkie warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprócz sugerowanych w przepisie, dla urozmaicenia smaku możesz dodać jeszcze oliwki. Przesyp wszystko do miski, a następnie przyrządź sos sałatkowy, który będzie idealnym dopełnieniem smaku salsy. Na koniec wymieszaj wszystkie składniki, zalej sosem i dodaj posiekaną świeżą bazylię. Wstaw do lodówki na kilkadziesiąt minut – i gotowe. Hiszpańską salsę możesz podawać z chrupiącymi grzankami, posmarowanymi czosnkowym twarożkiem. Będzie również znakomitym dodatkiem do grillowanych mięs lub szybkim drugim śniadaniem w pracy. Masz ochotę na to mocno warzywne danie? Zasugeruj się naszym przepisem i przyrządź pełną koloru hiszpańską salsę.