
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i bakłażana pokrój w plastry, oprósz przyprawą Knorr i odstaw na godzinę, by pozbyć się gorzkiego smaku.

Krok 2
Po godzinie warzywa osącz ręcznikiem papierowym.

Krok 3
Ułóż na blaszce, skrop oliwą, i zapiec w piekarniku po 10 minut z każdej strony.

Krok 4
Papryki na 10 minut włóż do wrzątku, po czym pokrój. Cebulę pokrój w krążki, pomidory w kostkę.

Krok 5
Cebulę zeszklij na oliwie. Do cebuli dodaj papryki i pomidory. Całość duś przez 10 minut. Dopraw przyprawą Knorr. Następnie dodaj podpieczonego bakłażana i cukinię, tymianek, zmiażdżony czosnek i całość lekko zagotuj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej