Czerwone curry z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czerwone curry z warzywami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

null

3 sztuki

0.5 sztuki

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na patelni.

Krok 2

Marchew pokrój w plastry, kalafior podziel na różyczki i dodaj do cebuli. Smaż do chwili gdy warzywa zmiękną

Krok 3

Dodaj pastę curry i wymieszaj.

Krok 4

Następnie wlej mleko kokosowe i zagotuj.

Krok 5

Dodaj szpinak i przypraw. Gotuj do momentu gdy sos zgęstnieje.

Krok 6

Następnie łyżką masła z orzeszków ziemnych zagęść sos. Gotowe danie posyp kolendrą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czerwone curry z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej