Steki z szynki z warzywami i białym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Steki z szynki z warzywami i białym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

300 gramów

300 gramów

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

150 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa oczyść, obierz i pokrój w mniejsze kawałki. Ugotuj w lekko osolonym wrzątku.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij w rondelku na oliwie. Wlej wino i podgrzewaj do momentu odparowania alkoholu.

Krok 3

Następnie dodaj śmietanę, doprowadź do wrzenia i gotuj kilka minut na wolnym ogniu. Gdy sos zgęstnieje, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr oraz pieprzem. Zdejmij z ognia.

Krok 4

Szynkę w całości zapiecz ok. 20-25 minut w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 160 st. C. Gorące mięso wyjmij na deskę i pokrój w plastry. Podawaj z kremowym sosem i gorącymi warzywami z rozpuszczonym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Steki z szynki z warzywami i białym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Steki z indyka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej