Koktajlowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Krok 4

Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Krok 6

Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej