Wiosenne placusie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenne placusie

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

2 sztuki

0.25 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić, dodać posiekaną drobno kolendrę, pokrojone kabanosy lub np. wędzoną szynkę, jajka i mąki, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać, a następnie smażyć placuszki na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenne placusie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej