Szybkie curry warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

419 osób wydrukowało

Pobierz pdf

759 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.

Krok 2

Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.

Krok 3

Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.

1

Opinie o przepisie

  • wiolka0010 wiolka0010

    wiolka0010 wiolka0010 , 09.04.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry warzywneSzybkie curry warzywne

Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.