
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
3 łyżki
1 opakowanie
500 gramów
6 sztuk
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos czosnkowy wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Krok 2
Pomidory i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki.

Krok 3
Piersi z kurczaka pokrój w drobne paseczki.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z olejem, a następnie z mięsem. Mięso usmaż na patelni.

Krok 5
Podawaj zawinięte w cienkie placki, polane sosem czosnkowym, z kawałkami cebuli i pomidorów.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kebab z sosem czosnkowym
Soczyste, idealnie doprawione kawałki kurczaka skąp w aromatycznym, czosnkowym sosie, zawiń w tortille i serwuj na stół! Kebab z sosem czosnkowym to danie, które podawać możesz zarówno na obiad, jak i na kolację. Idealnie nadaje się również na szybki lunch w pracy. Aby je przyrządzić, potrzebować będziesz zaledwie kilku składników, które znaleźć można na co dzień nawet w skromnie zaopatrzonej, studenckiej kuchni. Pamiętaj, że gotowe placki tortilli należy odrobinę podgrzać przed nałożeniem na nie mięsno-warzywnego farszu. Możesz zrobić to na suchej patelni, w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Przepis modyfikuj wedle uznania. Oprócz cebuli i pomidorów do kurczaka dorzucić możesz również plasterki świeżego lub konserwowanego ogórka, kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.