Kebab z sosem czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kebab z sosem czosnkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
1222 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

218 osób wydrukowało

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

2 sztuki

3 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos czosnkowy wymieszaj z majonezem i jogurtem.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 1

Krok 2

Pomidory i cebulę pokrój w bardzo cienkie paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 2

Krok 3

Piersi z kurczaka pokrój w drobne paseczki.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z olejem, a następnie z mięsem. Mięso usmaż na patelni.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 4

Krok 5

Podawaj zawinięte w cienkie placki, polane sosem czosnkowym, z kawałkami cebuli i pomidorów.

Kebab z sosem czosnkowym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Marcin Zawadzki

    Marcin Zawadzki , 03.07.2015

    Zmodyfikowałem i dodałem świeżego ogórka a pomidory zastąpiłem pomidorkami koktajlowymi i dodałem drobno posiekaną cebulę plus sos czosnkowy. Przepis bardzo dobry.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kebab z sosem czosnkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kebab z sosem czosnkowym Kebab z sosem czosnkowym

Soczyste, idealnie doprawione kawałki kurczaka skąp w aromatycznym, czosnkowym sosie, zawiń w tortille i serwuj na stół! Kebab z sosem czosnkowym to danie, które podawać możesz zarówno na obiad, jak i na kolację. Idealnie nadaje się również na szybki lunch w pracy. Aby je przyrządzić, potrzebować będziesz zaledwie kilku składników, które znaleźć można na co dzień nawet w skromnie zaopatrzonej, studenckiej kuchni. Pamiętaj, że gotowe placki tortilli należy odrobinę podgrzać przed nałożeniem na nie mięsno-warzywnego farszu. Możesz zrobić to na suchej patelni, w kuchence mikrofalowej lub piekarniku. Przepis modyfikuj wedle uznania. Oprócz cebuli i pomidorów do kurczaka dorzucić możesz również plasterki świeżego lub konserwowanego ogórka, kukurydzę z puszki oraz pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.