
Składniki
0.5 kilograma
40 gramów
100 mililitrów
100 mililitrów
400 gramów
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso z kurczaka opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w cienkie paski. Następnie dodaj do niego Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr, dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum 20 minut. Kiedy kurczak będzie się marynował, obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2
Na rozgrzaną patelnię dodaj dwie łyżki oleju i pokrojoną w piórka cebulę. Po chwili dołóż mięso drobiowe i smaż bez przykrycia na średnim ogniu do momentu, aż kurczak będzie gotowy.

Krok 3
Przygotuj sos czosnkowy, postępując zgodnie z instrukcją, którą znajdziesz na opakowaniu Fix Knorr.

Krok 4
Chlebek pita podgrzej w piekarniku. Następnie dość obficie posmaruj jego wnętrze sosem czosnkowym dodaj jeszcze ciepłe mięso z patelni i gotową surówkę z białej kapusty. Na koniec posyp startym serem i gotowe!


Dobra rada:
Döner kebab najlepiej smakuje na ciepło, dlatego warto serwować to danie od razu po przygotowaniu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Donner Kebab
Döner kebab to tureckie danie, które szybko znalazło swoich zwolenników w całej Europie. Jest to jeden z najchętniej jedzonych fast foodów. Nazwa pochodzi od tureckiego słowa döner, oznaczającego… obracanie się mięsa. Wcale nie musisz wyjeżdżać do Turcji, aby zjeść smakowitego kebaba. Z łatwością możesz zrobić go w swoim domu.
Dla kogo?
Komu posmakuje döner kebab? Każdemu, kto uwielbia fast foody, a zamiast jedzenia z przydrożnych budek woli własnoręcznie przygotowane danie.
Na jaką okazję?
Kiedy serwować döner kebab? Zawsze, kiedy masz na to ochotę. To danie tak uniwersalne i proste w przygotowaniu, że możesz podawać je w domu bez żadnej okazji lub serwować na różnego rodzaju przyjęciach w gronie znajomych.
Czy wiesz, że?
Jeśli chodzi o pieczywo odpowiednie do kebaba, może być to własnej roboty tortilla lub kupiony chleb pita, ale również klasyczna bułka z piekarni na rogu, którą będziesz mieć pod ręką. Mięso możesz podać też po prostu na talerzu, otoczone sosami (łagodnymi lub bardziej ostrymi) z dodatkiem frytek.
Dla urozmaicenia:
Smak kebaba doskonale urozmaicą różne sosy, choć kluczową rolę pełni mięso. Oprócz kurczaka można dodać do niego mięso wołowe lub baraninę.