Ziołowe mielone w sosie śmietanowo-grzybowym
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżka
0.5 pęczka
0.5 pęczka
25 dekagramów
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój w grube plasterki pieczarki i podsmaż je na rumiano na 2 łyżkach oleju, następnie dodaj drobno pokrojoną cebulę i kontynuuj smażenie kolejne 5 minut na małym ogniu.
Krok 2
Wyrób mięso z jajkiem, cebulą, rozkruszonymi mini kostkami Pietruszka i Czosnek i 5 łyżkami bułki tartej.
Krok 3
Uformuj 10 małych kotletów. Panieruj je w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
Krok 4
Do pieczarek na patelnie dodaj masło, przełóż usmażone kotleciki, zalej sosem ze słoika Knorr i duś na bardzo małym ogniu przez 10 minut.
Krok 5
Danie podawaj udekorowane świeżymi ziołami - bazylią i pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej