Penne ze szpinakiem, serem pleśniowym i czosnkiem
łatwe
43 osoby zapisały

Składniki
0.5 szczypty
2 łyżki
500 gramów
450 gramów
1 sztuka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku lub na patelni z pokrywką rozmroź i podgrzej szpinak. Mieszaj, aby odparował nadmiar płynu.
Krok 2
Do szpinaku dodaj pokruszone kostkę czosnkową i ser. Mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia sera.
Krok 3
W dużym garnku ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu – koniecznie al dente. Odcedzony makaron dorzuć do garnka z gorącym sosem i całość wymieszaj dokładnie, trzymając na małym ogniu jeszcze przez chwilę.
Krok 4
Od razu podawaj. Ja lubię na talerzu posypać taki makaron świeżo zmielonym pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej