Warzywne penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywne penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
216 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 sztuka

null

400 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój warzywa. Smaż cukinię i paprykę na patelni przez niecałe 10 minut.

Warzywne penne - Krok 1

Krok 2

Dodaj pomidory, po czym skrusz, do podsmażanych warzyw, przyprawę w mini kostkach Knorr.

Warzywne penne - Krok 2

Krok 3

Ugotuj makaron, następnie wymieszaj go z przygotowanymi warzywami i podawaj.

Warzywne penne - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej