
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżki
150 gramów
1 sztuka
8 sztuk
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Węgorza oczyść, a następnie pokrój na kawałki i posól.
Krok 2
Grzyby umyj i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj około 3 minuty. Następnie odcedź i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
Boczek pokrój na 12 kostek.
Krok 4
Ogórka pokrój w plasterki o grubości palca. Pomidory przedziel na pół.
Krok 5
Składniki nadziewaj na rożen.
Krok 6
Olej utrzyj z sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem, majerankiem, bazylią i szczyptą soli.
Krok 7
Szaszłyki piecz około 15 minut. Polewaj przygotowaną marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej