
Składniki
700 gramów
1 łyżeczka
2 sztuki
500 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
80 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój filety rybne w odpowiednie kawałki, nasmaruj oliwą z oliwek oraz przyprawą Knorr. Marynuj przez 30 minut.
Krok 2
Pokrój w drobną kostkę ogórki, pomidory, żółtą paprykę, czerwoną cebulę i morele, a kolendrę posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj pokrojone warzywa dokładnie wraz z sokiem z cytryny.
Krok 4
Filety rybne smaż na grillu z obu stron, aż ryba będzie rumiana.
Krok 5
Podawaj rybę z salsą na wierzchu i młodymi ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Grillowana ryba z orzeźwiającą salsą
Grillowana ryba z salsą będzie apetyczną propozycją na wiosenny lub letni obiad. To wersja klasycznego dania będąca kompozycją smaków, którą polubi niemal każdy miłośnik ryb. Swoje przygotowania rozpocznij od wybrania filetów – sprawdzi się z dorsza, łososia lub makreli. Następnie zamarynuj je w oliwie z oliwek z dodatkiem gotowej mieszanki przyprawy do ryb i mięs. Opcjonalnie dodaj jeszcze niewielką ilość pikantnej papryki – smak dania będzie wyrazistszy. Jak przyrządzić sos? Pokrój warzywa w niewielką kostkę, a dla urozmaicenia aromatu, wykorzystaj również miód, który wzmocni słodki smak salsy. Całość zmieszaj z sokiem z cytryny lub limonki, która jest mniej kwaśna. Filety grilluj na aluminiowych tackach, często je obracając – aż do momentu uzyskania rumianego koloru. Zamiast wspomnianych tacek możesz przygotowywać rybę zawiniętą w folię aluminiową – będzie równie soczysta i nie rozpadnie się podczas grillowania. Gotowe danie serwuj z salsą umieszczoną w osobnej miseczce, najlepiej schłodzoną wcześniej w lodówce oraz ze świeżym i chrupkim pieczywem. Przyrządź smaczną potrawę z naszym przepisem. Udanego grillowania!