Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
łatwe
419 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w steki o grubości 1 cm.

Krok 2
Oliwki zmiksuj z oliwą. Sos połącz z przyprawą Knorr, posiekaną kolendrą oraz oregano.

Krok 3
Gotową marynatą posmaruj każdy ze steków i odstaw na 20-30 minut w chłodne miejsce.

Krok 4
Zamarynowane steki smaż po 8 minut z każdej strony na rozgrzanym grillu. Podawaj je z chrupiącą bagietką, sałatą oraz Ketchupem Hellmann's Łagodnym, którego pełny pomidorowy smak będzie pasował do tej potrawy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejInne przepisy
Greckie steki z karkówki na grilla - VIDEO
Proste do przyrządzenia i pyszne, takie są właśnie greckie steki z karkówki z oliwkami według naszego przepisu. Doskonale sprawdzą się na obiad dla całej rodziny, a także podczas sobotniej kolacji ze znajomymi. Od dzisiaj możesz serwować pyszną karkówkę nie tylko podczas letnich spotkań przy grillu. Ten przepis jest propozycją na karkówkę w nieco odmienionej odsłonie. Do przygotowania greckich steków z karkówki będziesz potrzebować czarne i zielone oliwki oraz aromatyczne zioła, takie jak kolendra oraz oregano. Na bazie tych składników oraz mieszanki przyprawy Knorr stworzysz balsamiczną i wyjątkową marynatę do wieprzowiny. Pamiętaj, aby karkówkę pozostawić w marynacie na co najmniej 20 -30 minut. Po tym czasie możesz smażyć steki. Doskonałym dodatkiem do soczystych steków będzie chrupiąca bagietka, świeża sałata oraz łagodny ketchup. Co za uczta!