
Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
25 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy według przepisu na opakowaniu, łącząc majonez z wodą i zawartością opakowania.

Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i połącz z majonezem, alkoholem i jogurtem.

Krok 3
Podawaj sos czosnkowy na wódce do dań z jaj, ryb, warzyw i mięs.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos czosnkowy na wódce
Sos czosnkowy na wódce jest jeszcze bardziej pikantny i wyrazisty niż ten znany z popularnych przepisów. Przygotowuje się go na bazie majonezu, dlatego ma aksamitną konsystencję z delikatnie wyczuwalnym, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Jeśli chcesz, aby sos nabrał głębszego aromatu, dodaj do niego zioła – sprawdzą się bazylia, oregano, majeranek, rozmaryn lub tymianek. Pasować będą zarówno suszone, jak i świeże. Sos czosnkowy na wódce to doskonały dodatek do mięs oraz ryb z grilla lub pieczonych. Jeśli polejesz nim warzywa, nabiorą intensywniejszego smaku. Tak przyrządzonym sosem wzbogacisz również różnego rodzaju wytrawne zapiekanki, dania z makaronu czy ryżu. To także świetna propozycja na smaczny dip podczas imprezy. Powinien być wówczas nieco gęstszy, dlatego dodaj do niego odrobinę więcej majonezu i dobrze wymieszaj całość. Serwuj go jako część szwedzkiego stołu, razem z warzywami, deską serów i mięsami na zimno. Chcesz sprawdzić, jak smakuje ten ostry sos? Przygotuj go, korzystając z tego przepisu!