Sos szpinakowy - ze świeżego szpinaku: przepis | Przepisy.pl pixel

Sos szpinakowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

295 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 mililitrów

1 opakowanie

20 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo- ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc zawartość torebki z wodą i majonezem.

Sos szpinakowy - Krok 1

Krok 2

Zmiel twarożek. Szpinak sparz (jeśli używasz świeżego) i odcedź, a następnie zmiel i podsmaż na maśle stale mieszając. Po wystudzeniu dodaj resztę majonezu, zmielony twarożek oraz przygotowany wcześniej sos sałatkowy.

Sos szpinakowy - Krok 2

Krok 3

Sos szpinakowy podawaj do jaj.

Sos szpinakowy - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Farfalle ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos szpinakowySos szpinakowy

Gęsty sos szpinakowy na bazie twarożku, z delikatną czosnkową nutą, przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom warzywno-serowych połączeń. Przygotowuje się go dość szybko ze świeżych liści szpinaku, majonezu, sosu czosnkowo-ziołowego i twarożku. Sos szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do jajek, ale będzie również smaczny, jeśli posmarujesz nim kanapkę z mięsnymi, rybnymi lub warzywnymi składnikami. Możesz też serwować go z krakersami, grzankami oraz deską serów lub wędlin. Będzie stanowić dobrą przekąskę, jeśli zestawisz go z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami – marchewką, selerem naciowym, papryką lub zielonym ogórkiem. Sos dobrze komponuje się też z tortillą. Posmaruj ją nim, dołóż kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory, i zawiń. W ten sposób stworzysz smaczną przekąskę na wiele okazji. Możesz też nałożyć go do upieczonych już łódeczek z ciasta francuskiego i ozdobić liściem świeżego szpinaku. Zobacz, jak przygotować sos szpinakowy i przekonaj się, jak wiele dań można z nim przygotować!