
Składniki
20 mililitrów
1 opakowanie
20 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowo- ziołowy Knorr według przepisu na opakowaniu, łącząc zawartość torebki z wodą i majonezem.

Krok 2
Zmiel twarożek. Szpinak sparz (jeśli używasz świeżego) i odcedź, a następnie zmiel i podsmaż na maśle stale mieszając. Po wystudzeniu dodaj resztę majonezu, zmielony twarożek oraz przygotowany wcześniej sos sałatkowy.

Krok 3
Sos szpinakowy podawaj do jaj.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos szpinakowy
Gęsty sos szpinakowy na bazie twarożku, z delikatną czosnkową nutą, przypadnie do gustu nie tylko miłośnikom warzywno-serowych połączeń. Przygotowuje się go dość szybko ze świeżych liści szpinaku, majonezu, sosu czosnkowo-ziołowego i twarożku. Sos szpinakowy jest doskonałym dodatkiem do jajek, ale będzie również smaczny, jeśli posmarujesz nim kanapkę z mięsnymi, rybnymi lub warzywnymi składnikami. Możesz też serwować go z krakersami, grzankami oraz deską serów lub wędlin. Będzie stanowić dobrą przekąskę, jeśli zestawisz go z pokrojonymi w słupki surowymi warzywami – marchewką, selerem naciowym, papryką lub zielonym ogórkiem. Sos dobrze komponuje się też z tortillą. Posmaruj ją nim, dołóż kawałki wędzonego łososia lub suszone pomidory, i zawiń. W ten sposób stworzysz smaczną przekąskę na wiele okazji. Możesz też nałożyć go do upieczonych już łódeczek z ciasta francuskiego i ozdobić liściem świeżego szpinaku. Zobacz, jak przygotować sos szpinakowy i przekonaj się, jak wiele dań można z nim przygotować!