
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Pokrój sałatę w paski, wymieszaj z połową sosu i ułóż na talerzu – możesz posypać ją orzechami.
Krok 3
Pokrój w plastry ser i pomidora (najlepiej obranego ze skóry) i ułóż na sałacie.
Krok 4
Polej sosem sałatkowym.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Caprese
Caprese to wyjątkowo proste w przygotowaniu, a jednocześnie smaczne danie. Połączenie soczystych pomidorów z delikatną mozzarellą i opartym na oliwie sosem przywodzi na myśl dokładnie to, co w kuchni włoskiej najlepsze. Sałatkę caprese przygotowuje się w zaledwie piętnaście minut i można ją od razu zjeść. Sos oprócz oliwy zawiera zioła, a całość posypuje się włoskimi orzechami, które stanowią dobre uzupełnienie subtelnego smaku potrawy. Można ją jeść jako samodzielne danie z dodatkiem pieczywa, włoskich paluszków lub czosnkowych grzanek. W takiej formie sprawdzi się jako kolacja albo szybki lunch. Świetnie pasuje także do różnego rodzaju mięs, ryb, zapiekanek i makaronów. Ułożone na sałacie lodowej plastry sera i pomidorów można dodatkowo ozdobić liśćmi bazylii, która bardzo dobrze komponuje się z całością. Caprese możesz też posypać plastrami czarnych i zielonych oliwek. Tak przygotowana sałatka może być również zapiekana, np. na cieście francuskim lub może zamienić się w smaczną przekąskę na ciepło. Wypróbuj nasz przepis i podawaj to danie tak, jak lubisz!