Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą
łatwe
209 osób zapisało

Składniki
300 gramów
300 gramów
1 opakowanie
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
6 listki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.
Krok 2
Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

Dobra rada:
Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej