Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

6 listki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.

Krok 2

Na patelnię dodaj pomidory, 100 ml wody oraz Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese, aby sos nabrał ziołowego smaku i idealnej konsystencji. Sos doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Do sosu dodaj soczewicę, zmniejsz ogień i gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie, następnie odcedź i gorący wyłóż na talerze. Wierzch makaronu pokryj przygotowanym sosem i udekoruj listkami bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wierzch makaronu posyp obficie startym parmezanem. Jeśli nie masz parmezanu użyj zwykłego żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dip kokosowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziołowe spaghetti bolognese z soczewicąZiołowe spaghetti bolognese z soczewicą

Seler obierz z włókien i pokrój na nieduże kawałki. Cebulę przesmaż na rozgrzanej patelni, następnie dodaj kawałki selera.