Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
po neapolitańsku
łatwe
2125 osób zapisało

Składniki
300 gramów
200 gramów
1 opakowanie
400 gramów
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.

Krok 2
Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Krok 3
Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.

Krok 4
Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.

Krok 5
Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z pomidorami i szpinakiem
Zastanawiasz się, czy zrobić makaron z pomidorami, czy ze szpinakiem? Połącz oba składniki i przekonaj się, jak wspaniale się uzupełniają. Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem to wyśmienita potrawa, która zaskoczy cię swoim smakiem i szybkością wykonania. Do tego prezentuje się naprawdę apetycznie, więc nie zwlekaj i skorzystaj z naszego pomysłu na makaron ze szpinakiem i pomidorami. Nie pożałujesz!
Dla kogo?
Tajemnica spaghetti ze szpinakiem i pomidorami tkwi w aromatycznym, pachnącym sosie. Przyrządzisz go na bazie cebuli, czosnku, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz śmietany. Pod koniec dodaj do niego szpinak, który zupełnie zmieni smak i kolor dania.
Na jaką okazję?
Potrawę przygotuj, gdy masz ochotę na bezmięsny posiłek. Smak makaronu ze szpinakiem i pomidorami z puszki jest na tyle bogaty, że raczej nikomu nie będzie doskwierać brak boczku lub mięsa mielonego. Przepis na spaghetti ze szpinakiem z pewnością będzie przydatny, gdy w porze posiłku spodziewasz się wizyty gości-wegetarianów.
Czy wiesz, że?
Do zrobienia makaronu ze szpinakiem i sosem pomidorowym możesz użyć świeżych liści (pamiętaj, by najpierw dokładnie je umyć i osuszyć) lub szpinaku w wersji mrożonej (rozmroź go wcześniej i odciśnij nadmiar wody). Do sosu doskonale będzie pasował makaron spaghetti lub tagliatelle.
Dla urozmaicenia:
Gotowe spaghetti podawaj z odrobiną kremowej mozzarelli lub posyp startym parmezanem. Na koniec makaron z pomidorami i szpinakiem udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!