Spaghetti ze szpinakiem i pomidorami z puszki | Przepisy.pl pixel

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem

po neapolitańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

89

heart
3130 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

828 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 gramów

1 opakowanie

400 gramów

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Szpinak świeży umyj i osusz, a mrożony rozmroź i odciśnij nadmiar wody. Ugotuj makaron.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 1

Krok 2

Cebulę wraz z czosnkiem podsmaż. Gdy będzie rumiana, dodaj posiekane pomidory z puszki wraz z sokiem.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 2

Krok 3

Dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Spaghetti Bolognese i śmietanę. Całość gotuj 5 minut.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 3

Krok 4

Dodaj do sosu szpinak i gotuj kolejne 2 minuty.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie dodaj do sosu makaron, gotuj chwilę. Wymieszaj i natychmiast podawaj. Takie włoskie danie serwuj z serem mozzarella.

Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

75

Opinie o przepisie

  • Łukasz

    Łukasz , 28.07.2021

    ja dodalem jeszcze serek topiony! Miazga :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Klessa

    Natalia Klessa , 29.03.2019

    Nie rozumiem po co ta śmietana, ja nie daje i też jest smaczne. W szpinaku jest żelazo, które jest niehemowe i w połączeniu z nabiałem jest mniej przyswajalne, więc po co to zabijać co dobre.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radosław Machowski

    Radosław Machowski , 20.05.2015

    Da się zjeść.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Pudelko

    Halina Pudelko , 09.02.2015

    Wyglada super sprobuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tołkaczew

    Tomasz Tołkaczew , 09.02.2015

    Lubiem bo mniamuśne :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Świtała

    Janusz Świtała , 09.02.2015

    Fix a gdzie Włochy,może wiochy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Łowczak

    Jan Łowczak , 09.02.2015

    Nie bardzo lubię,10 dni we Włoszech jadłem codziennie,nie nasz smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pani Foszyńska

    Pani Foszyńska , 08.02.2015

    Przepyszne!! Robiłam już dwa razy. Mniam =P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Rubak

    Krystyna Rubak , 08.02.2015

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Obi Eug

    Obi Eug , 08.02.2015

    wspaniałe danie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Menge

    Barbara Menge , 08.02.2015

    Na spaghetti zawsze mam ochotę ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Antoni Pukos

    Antoni Pukos , 08.02.2015

    Przez te wszystkie pyszności penie pojawi mi się na wadze wynik 3 cyfrowy.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Struck

    Jacek Struck , 08.02.2015

    Trzeba umiec zrobic a ja to potrafie hi hi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Wojtan

    Beata Wojtan , 08.02.2015

    Nad morze? Czy MOŻE ? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Sienkiewicz

    Zbigniew Sienkiewicz , 08.02.2015

    mam ochotę przyjedź i ugotuj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hildegarda Krzakala

    Hildegarda Krzakala , 08.02.2015

    Czy,ty naprawde to co polecasz gotujesz?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Sajdak-Krawiec

    Barbara Sajdak-Krawiec , 08.02.2015

    Tak mamy,gdzie nalezy przybyc!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jola Kozik

    Jola Kozik , 08.02.2015

    Napoli cita piu bella nel mondo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Bednarek

    Sławomir Bednarek , 08.02.2015

    Si, io prendo gli spaghetti alla ...pure spaghetti Napoli...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sozańska Małgorzata

    Sozańska Małgorzata , 08.02.2015

    Też lubię!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Bednarek

    Halina Bednarek , 08.02.2015

    no i mafia oczywiscie....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Bednarek

    Halina Bednarek , 08.02.2015

    Neapol wcale nie jest taki piekny jak sie slyszy...pelen myszy i bezdomnych...tez Polakow ktorzy latami mieszkaja na dworcu ,czekajac na ukradzione im paszporty..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomek Zaręba

    Tomek Zaręba , 08.02.2015

    prosze o przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Bednarek

    Sławomir Bednarek , 08.02.2015

    Zobaczyć Neapol , choćby na talerzu...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Gołębiowska

    Anna Gołębiowska , 08.02.2015

    wygląda zachęcająco

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Wojdak

    Iwona Wojdak , 08.02.2015

    Co grubo było ładnie zabalowaliście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Ogrodnik

    Grazyna Ogrodnik , 08.02.2015

    Oczywiście

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kasprzyk

    Jan Kasprzyk , 08.02.2015

    Gdybym nie jadł obiadu, to bym miał

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Kilian

    Zbigniew Kilian , 08.02.2015

    Brawo Moja Droga odkryłaś to co my jemy co sobotę,nasza M mieszka w Arezzo w Toskanii,niektóre z jej dań stały się naszymi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Dycha-Domańska

    Dorota Dycha-Domańska , 08.02.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z pomidorami i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z jarmużem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z pomidorami i szpinakiemSpaghetti z pomidorami i szpinakiem

Zastanawiasz się, czy zrobić makaron z pomidorami, czy ze szpinakiem? Połącz oba składniki i przekonaj się, jak wspaniale się uzupełniają. Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem to wyśmienita potrawa, która zaskoczy cię swoim smakiem i szybkością wykonania. Do tego prezentuje się naprawdę apetycznie, więc nie zwlekaj i skorzystaj z naszego pomysłu na makaron ze szpinakiem i pomidorami. Nie pożałujesz!

Dla kogo?

Tajemnica spaghetti ze szpinakiem i pomidorami tkwi w aromatycznym, pachnącym sosie. Przyrządzisz go na bazie cebuli, czosnku, pomidorów z puszki, Fixu Knorr oraz śmietany. Pod koniec dodaj do niego szpinak, który zupełnie zmieni smak i kolor dania.

Na jaką okazję?

Potrawę przygotuj, gdy masz ochotę na bezmięsny posiłek. Smak makaronu ze szpinakiem i pomidorami z puszki jest na tyle bogaty, że raczej nikomu nie będzie doskwierać brak boczku lub mięsa mielonego. Przepis na spaghetti ze szpinakiem z pewnością będzie przydatny, gdy w porze posiłku spodziewasz się wizyty gości-wegetarianów.

Czy wiesz, że?

Do zrobienia makaronu ze szpinakiem i sosem pomidorowym możesz użyć świeżych liści (pamiętaj, by najpierw dokładnie je umyć i osuszyć) lub szpinaku w wersji mrożonej (rozmroź go wcześniej i odciśnij nadmiar wody). Do sosu doskonale będzie pasował makaron spaghetti lub tagliatelle.

Dla urozmaicenia:

Gotowe spaghetti podawaj z odrobiną kremowej mozzarelli lub posyp startym parmezanem. Na koniec makaron z pomidorami i szpinakiem udekoruj świeżą bazylią. Smacznego!