Ryż mango przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż mango

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

1.5 szklanki

1.5 łyżeczki

6 sztuk

0.5 łyżeczki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj z kostką Knorr. Jak będzie miękki przecedź go i odstaw. Zachowaj pozostały bulion.

Krok 2

Przyrządź masalę - zmiksuj wszystkie składniki, ale tylko połowę mango.

Krok 3

Na rozgrzany olej włóż soczewicę, chili, gorczycę oraz liście curry.

Krok 4

Kiedy gorczyca zacznie strzelać dodaj orzeszki, a gdy się zarumieni dodaj resztę mango. Podgrzewaj przez kilka minut dopóki mango się nie ugotuje.

Krok 5

Zmieszaj danie z masalą i duś ok 20 minut.

Krok 6

Ryż przypraw liśćmi curry i podgrzej. Masalę z mango podawaj z ryżem.

garlic

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż mango - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej