
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
1 pęczek
3 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczoną przez noc soczewicę ugotuj w tej samej wodzie z dodatkiem łodyg pęczka natki pietruszki.

Krok 2
Fix Spaghetti Napoli Knorr przygotuj według przepisu na opakowaniu. Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Cebulę podsmaż na słoninie.

Krok 3
Po ugotowaniu soczewicy odlej wodę, dodaj masło, sos pomidorowy, pieprz, posiekany drobno czosnek i cebulę.

Krok 4
Całość posyp posiekanymi liśćmi natki pietruszki.


Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczewica w sosie pomidorowym
Połącz czerwoną soczewicę z sosem pomidorowym, aby otrzymać proste danie na obiad lub kolację. Na jego przygotowanie składa się jedynie kilka nieskomplikowanych kroków – pierwszy z nich wykonaj dzień wcześniej, zalewając soczewicę wodą. Taki zabieg ułatwi jej dalszą obróbkę. Następnie soczewicę ugotuj z gałązkami świeżej pietruszki i odcedź. Drobno posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż je na słoninie. Błyskawiczny sos pomidorowy przyrządź według przepisu na opakowaniu i zalej nim ugotowaną soczewicę, dodaj także podsmażoną cebulę z czosnkiem. Gotuj przez chwilę do momentu, aż sos pomidorowy zgęstnieje, a na koniec wsyp do garnka garść drobno posiekanej natki pietruszki. Taką potrawę warto wzbogacić dodatkiem innych warzyw, np. czerwonej papryki, cukinii oraz pieczarek. Natomiast jeśli nie wyobrażasz sobie obiadu bez mięsa, dodaj także pokrojoną w plasterki kiełbasę. Soczewicę podawaj bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem pieczywa – bagietki lub chleba żytniego na zakwasie. Przekonaj się, jakie to łatwe.