Pierś kurczaka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

heart
316 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

310 osób wydrukowało

Pobierz pdf

469 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.

Krok 2

Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż. ( Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 4

Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Krok 5

Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Magdalena Franczak

    Magdalena Franczak , 19.12.2015

    Czy krok 5 nie powinien być na miejscu poprzedzającym krok 3? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szpinak z serem feta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś kurczaka ze szpinakiemPierś kurczaka ze szpinakiem

Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.