
Składniki
4 sztuki
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.
Krok 2
Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż. ( Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.
Krok 3
Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 4
Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Krok 5
Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej