
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 łyżka
120 gramów
1 łyżeczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj soczewicę zgodnie z wskazówkami na opakowaniu.
Krok 2
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj wszystkie przyprawy Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 4
Teraz wlej mleko kokosowe oraz pomidory. Dodaj kostkę Knorr. Duś wszystko razem ok. 5 minut.
Krok 5
Teraz dodaj do pomidorów wcześniej ugotowaną soczewicę.
Krok 6
Wsyp zielony groszek i duś jeszcze 5 minut. Podawaj z świeżą kolendrą.

Dobra rada:
Danie podawaj z białym i dzikim ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z soczewicą
Bezmięsne curry to idealne danie dla wegetarian. Ale nie tylko! Potrawy z soczewicą powinien docenić każdy, bo jest ona wartościowym składnikiem kulinarnym, a używamy jej zdecydowanie za rzadko. Ten przepis to szansa, by zmienić nasze podejście do roślin strączkowych. Curry z soczewicą i z odpowiednio dobranymi składnikami smakuje wyśmienicie. Rozsmakuj się!
Dla kogo?
Przepis dedykowany jest przede wszystkim weganom i wegetarianom, ale to również danie dla każdego, kto chce spróbować nowych smaków. Odpowiednio doprawiona soczewica z aromatycznymi dodatkami to recepta na obiad idealny.
Na jaką okazję?
Curry z soczewicą jest odpowiednim rozwiązaniem na codzienny i weekendowy obiad. Zawsze się sprawdzi!
Czy wiesz, że?
Ze wszystkich rodzajów soczewicy brązowa jest najtwardsza. Dzięki temu nie rozpada się podczas gotowania i nie zmienia swojego kształtu.
Dla urozmaicenia:
Curry podawaj z białym lub dzikim ryżem. Będzie pysznie!