
Składniki
300 gramów
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szklanka
0.5 łyżeczki
0.7 szklanki
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg rozgnieć drobno widelcem. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i paprykę. Dodaj szpinak, smaż razem do momentu odparowania wody. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr oraz pieprzem, następnie wsyp pokruszony twaróg i wymieszaj.

Krok 3
Z mąki, wody oraz soli zagnieć ciasto na pierogi. Rozwałkuj cienko na stolnicy i wytnij krążki używając do tego szklanki. Na każdy z krążków nałóż łyżkę farszu i zlep dokładnie brzegi, aby farsz nie wydostał się na zewnątrz podczas gotowania.

Krok 4
Uformowane pierogi wrzucaj na osolony wrzątek i gotuj około 3 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię wody.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pierogi ze szpinakiem i twarogiem
Czy jest ktoś, kto nie kocha pierogów? Jedni wolą z serem, inni z kapustą i grzybami. Każdy ma swoje ulubione smaki. A Ty który pierogowy farsz wybierasz? Jedno jest pewne – konkurencja depcze tradycyjnym pierogom po piętach. Pierogi ze szpinakiem i białym serem zaskakują smakiem oraz sprawiają, że trudno powstrzymać się od dokładki.
Dla kogo?
Coś dla smakoszy pierogów – rzecz jasna! Nie zamykaj się w kręgu dobrze znanych przepisów. Wyjdź naprzeciw nowym – oto niezastąpione pierogi ze szpinakiem i twarogiem!
Na jaką okazję?
Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na pierogi. Na obiad, kolację, a nawet do odgrzania na drugi dzień. To danie niezwykle uniwersalne! Pierogi ze szpinakiem i twarogiem mają szansę dołączyć do grona Twoich ulubionych potraw.
Czy wiesz, że?
Szpinak jest bogatym źródłem składników odżywczych, ale zawiera też szczawiany, które utrudniają wchłanianie wapnia. Dlatego warto jeść je razem z produktami zawierającymi ten pierwiastek. Łączmy je na przykład z twarogiem albo jajkiem. Pierogi ze szpinakiem i serem to połączenie idealne!
Dla urozmaicenia
Pierogi ze szpinakiem i białym serem możesz podać polane ze śmietaną od razu po ugotowaniu lub odgrzać na tłuszczu i zjeść bez dodatków.