
Składniki
2 łyżki
0.5 sztuki
10 plastrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
150 gramów
1 sztuka
2
50
1
3 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
0.2 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz i natnij wzdłuż do połowy. Rozłóż jak książkę, przykryj spoż. folią i rozbij lekko. Natrzyj przyprawą Delikat Knorr.
Krok 2
2 plastry boczku wysmaż na oliwie, potem drobno pokrój. Posiekaj orzechy, oba sery i natkę pietruszki. Owoce jałowca rozgnieć i wymieszaj wszystko razem dodając jeszcze zioła.
Krok 3
Płaty mięsa posmaruj musztardą a następnie nanieś mieszankę z orzechami i serem. Mięso ciasno zroluj a następnie zawiń w plastry boczku. Obsmaż na oliwie i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Warzywa pokrój w małe kawałki, dołóż do naczynia, podlej winem i wstaw do piekarnika - 180 st. C. Dorzuć dwie gałązki świeżego rozmarynu i przykryte piecz ok. 30 minut.
Krok 5
Powstały podczas pieczenia sos zlej do rondelka. Dodaj 250 ml wody, kostkę Knorr oraz pozostałą musztardę. Zagotuj. Następnie dodawaj stopniowo wiórki zimnego masła zagęszczając w ten sposób sos.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej