Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

206 osób wydrukowało

Pobierz pdf

218 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 mililitrów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety ryby ułóż w żaroodpornym naczyniu, skrop cytryną i oprósz przyprawami.

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z szampanem i śmietaną. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 3

Przygotowanym Fixem zalej filety ułożone w naczyniu.

Krok 4

Wierzch pokryj plastrami żółtego sera.

Krok 5

Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 30 minut. Gotowe danie podawaj z ziemniaczanym purée.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany łosoś w śmietanie z szampanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej