Śniadaniowe kiełbaski z puree ziemniaczano-marchewkowym
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz, pokrój na mniejsze kawałki i gotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Kiełbaski usmaż na patelni lub na grillu.
Krok 3
Ugotowane warzywa odcedź i rozgnieć dokładnie widelcem dodając margarynę oraz gałkę muszkatołową. Puree dopraw do smaku i natychmiast podawaj wraz z usmażonymi kiełbaskami oraz np. sosem BBQ lub ketchupem.

Dobra rada:
Takie puree możesz przygotować również jako dodatek do mięsnych lub rybnych dań obiadowych.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej