
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżeczki
1 sztuka
1.5 łyżki
1 opakowanie
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Chili posiekaj, ananasa osącz.
Krok 3
Mięso posyp solą, pieprzem i curry, wyjmij.
Krok 4
Ananasa chwilkę smaż na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa, skrop sokiem z cytryny, dodaj łyżkę curry i zasmaż nie rumieniąc.
Krok 5
Podsmażone owoce podlej bulionem i śmietaną, dodaj wiórki kokosowe i gotuj przez 3 minuty.
Krok 6
Mięso włóż do sosu i mocno podgrzej. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej