Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
łatwe
409 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
200 gramów
10 gramów
3 łyżki
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Następnie pokrój w plastry o grubości 1 centymetra.

Krok 2
Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki.

Krok 3
Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera oraz jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi.

Krok 4
Mięso panieruj w Fix Knorr według wskazówek z opakowania, po czym obsmaż na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe.

Krok 5
Kotleciki podawaj z opiekanymi ziemniakami i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
Danie z tego przepisu powinno przypaść do gustu fanom nieoczywistych połączeń smakowych. Masz ochotę przygotować na obiad lub kolację coś nietypowego? Wypróbuj nasz przepis na kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym. Do przygotowania kotlecików będziesz potrzebować mięsa z piersi indyka – umytego i oczyszczonego z błonek i żyłek, a następnie pokrojonego w plastry. Tak przygotowane mięso nadziewa się kawałkami sera pleśniowego camembert oraz suszonymi śliwkami, a następnie dokładnie zawija, panieruje i smaży na patelni. Akcentem, który wyróżnia tę potrawę, jest oryginalny, lekko pikantny sos. Przygotujesz go na bazie soku pomarańczowego i ketchupu, z dodatkiem gorzkiej czekolady. Aby rozpuścić czekoladę, skorzystaj z metody kąpieli wodnej – umieść ją w misce ustawionej nad wrzącą wodą i czekaj, aż pod wpływem ciepła zmieni konsystencję. Kotleciki podawaj na gorąco, polane sosem czekoladowym, z dodatkiem opiekanych ziemniaków lub gotowanego ryżu. Danie możesz udekorować listkami świeżej kolendry. Koniecznie sprawdź ten przepis.