Sałatka z panierowanym serem camembert
łatwe
1143 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
300 gramów
2 sztuki
30 gramów
40 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj miseczki. Do jednej z nich wsyp bułkę tartą. W drugiej roztrzep jajko za pomocą widelca. Na patelnie lub do garnka wlej olej roślinny i zacznij podgrzewać tłuszcz. Ser camembert podziel na ćwiartki. Panieruj, zaczynając od jajka, następnie w bułce tartej. Czynność tę powtórz, aby ser był dokładnie pokryty panierką. Trójkąciki camemberta smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy będą rumiane. Gdy będą gotowe, odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 2
Cebulę obierz i pokrój w dość cienkie plastry. Sałaty umyj, a następnie porwij na mniejsze kawałki i wrzuć na talerz. Na niej ułóż czerwoną cebulę oraz ćwiartki pomidorków koktajlowych.

Krok 3
Sos sałatkowy francuski Knorr wymieszaj z wodą i oliwą zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj żurawinę, ponownie wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Krok 4
Sałatkę polej dresingiem, dodaj opieczone kawałki sera i podawaj natychmiast, póki camembert jest jeszcze gorący.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę z panierowanym serem możesz użyć ulubionego mixu sałat. Dzięki temu nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z panierowanym serem camembert
Sałatki to temat rzeka – możliwości jest tak wiele, że nie sposób wymienić je wszystkie! Jak jednak sprawić, aby to danie nabrało nieco innego charakteru? Warto urozmaicić je dodatkiem w postaci grillowanego serka! Sałatka z panierowanym serem camembert to prawdziwa Francja elegancja!
Dla kogo?
Sałatka z serem camembert i żurawiną stanowi znakomite rozwiązanie dla wielbicieli warzyw w ciekawym, ale i nie bardzo pracochłonnym wydaniu. Dodatek charakterystycznego w smaku camemberta serwowanego na ciepło zadowoli także pasjonatów serowych smaków!
Na jaką okazję?
Sałatka z panierowanym serem camembert i żurawiną świetnie sprawdzi się wieczorową porą, zwłaszcza podczas romantycznej kolacji lub w trakcie imprezy ze znajomymi. Można ją również zaserwować jako pewne urozmaicenie podczas spotkań przy grillu.
Czy wiesz, że?
Do sałatki z serem camembertem i żurawiną warto dodać również sos ziołowy, który świetnie podbije jej smak. Przygotować go możesz nie tylko na bazie wody i oleju, ale także np. jogurtu. Będzie pysznie!
Dla urozmaicenia:
Jeśli nie przepadasz za camembertem, możesz równie dobrze użyć grillowanego sera halloumi. Ze świeżymi warzywami i lekkim dresingiem będzie komponował się wyśmienicie. Życzymy smacznego!