Kotlety z ziemniaków i kiszonej kapusty
średnie
51 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1
1 kilogram
1 szklanka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
20 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
5
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przeciśnij przez praskę. Grzyby namocz w gorącej wodzie.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na oliwie. Kapustę pokrój, zalej wodą, dodaj pokruszoną kostkę Knorr i gotuj.
Krok 3
Grzyby odsącz, pokrój w cienkie paski i wraz z wywarem z moczenia dodaj do gotującej się kapusty. Gotuj do momentu odparowania płynu, odsącz na durszlaku.
Krok 4
Do ziemniaków wbij jajko, dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną, wymieszaj. Formuj kotlety, w każdym z nich zrób wgłębienie - nałóż do niego farsz i ponownie zlep.
Krok 5
Formuj kotlety, panieruj w mące, jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej