Kotlety dla wegetarian po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety dla wegetarian po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

3 łyżki

null

3 sztuki

2 łyżeczki

3 łyżki

3 szklanki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody i ugotuj.

Krok 2

Czosnek przeciśnij przez praskę i posyp solą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i dodaj do masy czosnkowej.

Krok 4

Następnie wrzuć ryż oraz nasiona słonecznika i natkę pietruszki. Całość dokładnie zmiksuj.

Krok 5

Dodaj sos sojowy, przypraw do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem, po czym wymieszaj. Uformuj małe kotlety i obtaczaj je w mące. Smażymy na gorącym tłuszczu, mają być rumiane.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety dla wegetarian po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej