Cielęcina w przyprawach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cielęcina w przyprawach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
300 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

215 osób wydrukowało

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

marynata:

4 łyżki

1 łyżka

pozostałe:

200 mililitrów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i energicznie wygnieć ręką.

Cielęcina w przyprawach - Krok 1

Krok 2

Przygotuj marynatę: wymieszaj przyprawę Delikat Knorr z sokiem oraz skórką z cytryny, łyżką oliwy i natką pietruszki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 2

Krok 3

Natrzyj kawałki mięsa marynatą, włóż je do salaterki, a następnie szczelnie przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.

Cielęcina w przyprawach - Krok 3

Krok 4

Następnie ułóż kotleciki na rozgrzanym grillu i piecz, skrapiając marynatą z salaterki zmieszaną z resztą oliwy.

Cielęcina w przyprawach - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj jogurt grecki z Sosem sałatkowym czosnkowym Knorr, po czym dopraw paroma kroplami soku z cytryny. Podawaj mięso razem z sosem.

Cielęcina w przyprawach - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cielęcina w przyprawach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szaszłyki z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cielęcina w przyprawachCielęcina w przyprawach

Cielęcina to mięso, które przypadnie do gustu każdemu podniebieniu – zarówno dorosłym, jak i dzieciom. Najbardziej popularnym mięsem w naszym kraju jest kurczak. Na drugim miejscu plasuje się wieprzowina, natomiast cielęcina znalazła się niemal na szarym końcu. Jeśli taka kolejność panuje także na twoim stole, czas to zmienić. Kotleciki cielęce przyprawione aromatycznymi ziołami z wybornym sosem, to rozwiązanie idealne na obiad lub kolację. Grillowane mięso nie traci aromatu i naturalnego smaku, a zaprawione cytrynową marynatą zachowa soczystość. Dzięki temu danie będzie to miła odmianą od smażonych lub pieczonych potraw. Wzór rusztu odbity na mięsie bardzo estetycznie również wygląda na talerzy. Kotleciki cielęce na pewno staną się twoim daniem popisowym. Serwuj je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.