Włoskie kotleciki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie kotleciki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

336 osób wydrukowało

Pobierz pdf

446 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

50 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte i osuszone kotlety oprósz z obu stron przyprawą Knorr. Jajka rozkłóć i posmaruj pędzelkiem kotlety.

Krok 2

Bułkę tartą wymieszaj z parmezanem, natką i oregano, a następnie obtocz w niej kotlety.

Krok 3

Opanierowane kotlety ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Gotowe kotlety podawaj z warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Gulczyńska

    Agnieszka Gulczyńska , 18.05.2015

    a może trochę inną przyprawę warto użyć? http://allegro.pl/torino-wloska-50g-przyprawa-51-bez-glutaminianu-i5337525499.html

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie kotleciki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej