Pasta z makreli i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i awokado

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
202 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

127 osób wydrukowało

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 pęczek

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skórkę pomidorów delikatnie natnij nożem na krzyż, zanurz na kilka sekund w gotującej się wodzie, usuń z nich skórę i miąższ z pestkami. Pomidory pokrój w małą kosteczkę.

Pasta z makreli i awokado - Krok 1

Krok 2

Posiekaj natkę kolendry, czosnek rozetrzyj na miazgę ze szczyptą soli. Obierz awokado, pokrój. Oczyść rybę z ości, oddziel od skóry. Wyciśnij sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 2

Krok 3

W misce rozgnieć widelcem awokado i rybę, łącząc te dwa składniki w jedną pastę. Całość dopraw do smaku przyprawą Knorr, suszoną cebulą, pieprzem, czosnkiem, natką kolendry. Dodaj sok z limonki.

Pasta z makreli i awokado - Krok 3

Krok 4

Pastę na koniec połącz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. Podawaj z chrupiącym pieczywem.

Pasta z makreli i awokado - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do pasty możesz też dodać jedno jajko ugotowane na twardo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i awokadoPasta z makreli i awokado

Wstajesz rano, parzysz ulubioną kawę, a następnie usilnie zastanawiasz się, co przyrządzić na śniadanie dla siebie i rodziny? A może pasta z makreli i awokado na kanapki/do chleba? To nie tylko świetna alternatywa dla wędlin i serów, ale także propozycja, która urozmaici Twój codzienny jadłospis. To proste!

Dla kogo? Dla wszystkich tych, którzy nie wyobrażają sobie wyjścia z domu bez pełnowartościowego śniadania. Kto powiedział, że kanapki muszą być nudne? Obalamy mity!

Na jaką okazję? Do pracy, do szkoły, ale nie tylko! Pasta z makreli i awokado świetnie sprawdzi się także w roli przystawki – jako dodatek do pieczywa podczas imprez! Chipsy i gotowe przekąski są już passé!

Dla urozmaicenia: Do pasty możesz dodać jedno jajko ugotowane na twardo. W towarzystwie awokado sprawdzi się idealnie. Pokochasz to połączenie!

Czy wiesz, że? Użyte w przepisie awokado wiedzie prym w tegorocznych trendach kulinarnych. Czas zaopatrzyć się w ten owoc! Jedno jest pewne – jeszcze długo będzie o nim głośno.

Twoi domownicy znów spojrzą na kanapki łaskawym okiem!