Kofta z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
221 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Do mięsa wrzuć przysmażoną cebulę, łyżeczkę curry, jajko, czarny pieprz oraz wcześniej wymieszany Fix Knorr.

Kofta z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mięso dokładnie wyrób, a następnie uformuj klopsiki, które usmaż na oleju.

Kofta z ryżem - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż i odcedź go. Dodaj sok winogronowy, łyżeczkę curry oraz ser parmezan. Całość gotuj chwilę, aż składniki się połączą. Klopsiki podawaj na ryżu.

Kofta z ryżem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • Daniel Myczek

    Daniel Myczek , 30.04.2019

    dalej chyba nie jest poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.12.2015

    Panie Mariuszu, dziękujemy za czujność :) Przepis jest już poprawiony. Pozdrawiamy, Przepisy.pl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz rzepa

    mariusz rzepa , 03.12.2015

    coś w tym przepisie jest mega namieszane!!! Do poprawy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z ryżemKofta z ryżem

Przysmak kuchni azjatyckiej w twoim domu. Przyrządzana z mięsa mielonego kofta cieszy się niezwykłą popularnością zarówno w Azji Południowej jak i na Bliskim Wschodzie, dzięki czemu możemy się spotkać z wieloma wariantami tej samej potrawy. Dziś proponujemy idealnie doprawione i miękkie kofty z kolorowym ryżem. Niezwykłym składnikiem mięsa mielonego, z którego uformujemy małe klopsiki są kromki tostowego chleba namoczone w soku winogronowym. Do tego zeszklona cebula, curry i gotowe. Mięsne kulki smaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Kolorowy ryż przygotujesz podsmażając go z dodatkiem curry. Dodaj do niego także odrobinę soku z winogron, dzięki czemu, razem z koftami stworzy smakowo zgrany zespół. Klopsiki podawaj na aromatycznym ryżu, udekoruj kawałkami papryczki chili i posiekaną natką pietruszki.