Kofty z sałatką z pomidorów i jogurtem
łatwe
800 osób zapisało

Składniki
250 gramów
250 gramów
2 sztuki
250 gramów
150 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
150 gramów
10 gramów
1 pęczek
100 mililitrów
50 mililitrów
1 opakowanie
3 listków
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przełóż do dużej miski. Posiekaj czosnek i natkę pietruszki. Do mięsa dodaj czosnek, kumin, oliwę, Przyprawę do gyrosa Knorr, jajko, posiekaną natkę pietruszki oraz około 100 mililitrów gazowanej wody. Całość energicznie wymieszaj. Lekko zwilż dłonie, następnie formuj z mięsa „walce”.

Krok 2
Ser pokrój w słupki. Następnie umieść we wcześniej przygotowanym mięsie i ponownie formuj w dłoniach tak, aby mięso szczelnie zakryło ser. Nabij je na patyczki, tak jak szaszłyki.

Krok 3
Mięso smaż powoli na patelni ze wszystkich stron. Kiedy kofty nabiorą rumianego koloru, wstaw je do rozgrzanego do 160ºC piekarnika na 15 minut.

Krok 4
Przygotuj sałatkę. Pomidorki pokrój na pół, a cebulki w drobną kostkę. Miętę posiekaj.

Krok 5
Sos sałatkowy Knorr rozprowadź w niewielkiej ilości wody, następnie wymieszaj z gęstym jogurtem. Dopraw sokiem z cytryny oraz miętą.

Krok 6
Sałatkę zalej sosem. Kofty podawaj razem z sałatką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej