Lasagne z mięsa mielonego drobiowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

62

heart
1309 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

674 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

895 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 2

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 3

Krok 4

Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 4

Krok 5

Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 5

Krok 6

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Catherine

    Catherine , 12.12.2021

    Nie nawidze pomidorów co zamiast z puszki czy suszonych jak inaczej zastąpić czy można to pominąć ? Hm

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • CandyGames

    CandyGames , 17.03.2019

    pyszne!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ka Zet

    Ka Zet , 28.02.2017

    Bajka! Świeże pomidory robią robotę, no i świeża natka pietruszki na wierzch!! Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcelina Gandera

    Marcelina Gandera , 24.09.2016

    Rewelacja.Ale zamiast suszonych pomidorów użyłam z puszki pomidory. Bardzo pyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z mięsa mielonego drobiowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lasagne z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lasagne z mięsa mielonego drobiowegoLasagne z mięsa mielonego drobiowego

Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie podasz w czasie rodzinnego obiadu lub zabierzesz ze sobą do pracy – po odgrzaniu smakuje równie dobrze. W czasie zakupów zaopatrz się w wędzoną szynkę drobiową i drobiowe mięso mielone. Możesz kupić gotową mielonkę lub poprosić o zmielenie świeżego mięsa drobiowego w sklepie – większość z nich oferuje taką usługę. Ciekawym dodatkiem do lasagne są suszone pomidory. Pokrój je na mniejsze kawałki, a następnie przekładaj mini kolejne warstwy suchych płatów makaronu. Nadadzą one potrawie specyficznego posmaku. Nie zapomnij o żółtym serze, który pod wpływem wysokiej temperatury stworzy na powierzchni dania smakowitą skorupkę. Lasagne podawaj na gorąco – wtedy aromat suszonych pomidorów, cebuli i czosnku przyprawia o zawrót głowy. Spróbuj koniecznie!