
Składniki
600 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Ser zetrzyj. Pomidory suszone pokrój w kostkę.

Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj mielone mięso i koncentrat pomidorowy smaż chwilę dodaj fix wymieszany z woda i suszone pomidory. Duś kilka minutaż sos zgęstnieje.

Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wylej na spód 2 łyżki sosu. Na sosie ułóż pierwszą warstwę suchych płatów makaronu lasagne, rozprowadź 1/4 sosu, ułóż 2 plastry szynki.

Krok 4
Przykryj płatami lasagne. Czynność powtórz jeszcze 2 razy.

Krok 5
Ostatnią warstwę makaronu posmaruj resztką sosu i posyp serem.

Krok 6
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 °C przez 30 minut. Danie podawaj na gorąco.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne z mięsa mielonego drobiowego
Lubisz potrawy z mięsem drobiowym? Proponujemy ci lasagne z drobiowego mięsa mielonego. To danie podasz w czasie rodzinnego obiadu lub zabierzesz ze sobą do pracy – po odgrzaniu smakuje równie dobrze. W czasie zakupów zaopatrz się w wędzoną szynkę drobiową i drobiowe mięso mielone. Możesz kupić gotową mielonkę lub poprosić o zmielenie świeżego mięsa drobiowego w sklepie – większość z nich oferuje taką usługę. Ciekawym dodatkiem do lasagne są suszone pomidory. Pokrój je na mniejsze kawałki, a następnie przekładaj mini kolejne warstwy suchych płatów makaronu. Nadadzą one potrawie specyficznego posmaku. Nie zapomnij o żółtym serze, który pod wpływem wysokiej temperatury stworzy na powierzchni dania smakowitą skorupkę. Lasagne podawaj na gorąco – wtedy aromat suszonych pomidorów, cebuli i czosnku przyprawia o zawrót głowy. Spróbuj koniecznie!